1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg

Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?



Istotnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana może łatwo poprawić nie tylko jakość potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wtedy do całkiem
poważnych ubytków selenu.
Można go unormować spożywając
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Kolejny równie
istotny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten natomiast
jest odpowiedzialny za sprawność seksualną. W chwili
spożywania alkoholu czy
palenia papierosów tracimy cynk,
lecz łatwo go uzupełnić
poprzez warzywa strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
istotnym składnikiem jest także
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy i zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
także w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
także uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy a także
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka ma wpływ na
odpowiednie uwalnianie
hormonów. Jeśli musimy
poprawić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra

kamagra zel



Dodaj komentarz